Kalopanagiotis

Het pittoreske bergdorp Kalopanagiotis Καλοπαναγιώτης met zijn kasseienstraatjes, traditionele huisjes met pannendaken en overwoekerde binnenplaatsen is een fijne uitvalsbasis voor zowel natuurverkenningen in de Troödos als voor culturele bergtochtjes. Het ligt in het hart van het gebergte, dichtbij de tien beschilderde kerken en kloosters op de Unesco-lijst van werelderfgoederen. Het plaatselijke Agios Ioannis Lampadistisklooster Μονή του Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή is daar één van en heeft schitterende fresco's, iconen en houtsnijwerk uit de Byzantijnse tijd.

Hoewel stuk voor stuk hun plaats op de Werelderfgoedlijst meer dan waard, verdient het kerkje Agios Nikolaos tis Stegis Αγίου Νικολάου της στέγης een speciale vermelding. Deze 'St. Nicolaas van het Dak' heet zo vanwege de unieke architectuur: het oorspronkelijke gebouw uit de elfde eeuw kreeg 400 jaar later een extra dak om het te beschermen tegen de sneeuwval. Binnen zijn de oudste muurschilderingen in de Troödos te bewonderen.

Hotel Casale Panayiotis

LIGGING: Dit unieke hotel, bestaande uit een aantal gerestaureerde traditionele huizen, combineert comfort en elegantie met landelijke charme. Het Casale ...

Lees meer >>