Duiken

Steeds meer duikers ontdekken dat Cyprus binnen Europa tot de beste duikbestemmingen behoort. Met watertemperaturen tot wel 25 graden in de zomer, een voortreffelijk zicht, een veelkleurig onderwaterleven, spectaculaire scheepswrakken en bizarre grotten en spelonken bieden de wateren rondom het eiland veel variatie.

Een kilometer of zeven, acht ten oosten van het centrum van Larnaca liggen de mooiste zandstranden van de Larnacabaai Κόλπος Λάρνακας, in de zogenoemde Tourist Area van de plaatsjes Oroklini Ορόκλινη en Pyla Πύλα. Het wemelt hier van de restaurants, taverna's, shops en souvenirwinkeltjes en de strandfaciliteiten zijn uitstekend. De Tourist Area is ook een goede uitvalsbasis voor het verdere oosten van Cyprus en voor diverse watersportactiviteiten. Zo kunt u in de Larnacabaai duiken naar het wrak van de MS Zenobia, een Zweedse ferry die hier in 1980 zonk, nota bene op haar maidentrip.

Polyplan werkt samen met gecertificeerde duikcentra die zowel gevorderde als beginnende duikers uitstekend bedienen, met eersteklas materiaal en de beste locaties. Zo kunt u bijvoorbeeld op Cyprus uw PADI-duikbrevet halen, desgewenst onder begeleiding van Nederlandssprekende instructeurs. Het is verstandig om uw duikpakket tevoren bij ons te boeken, zodat wij uw ideale arrangement kunnen samenstellen, dat is voordeliger en voorkomt onnodige zorgen ter plaatse.

 

 

Foto's