Strand en cultuur in 9 dagen vanuit Larnaca

Hymenaios is de god van het huwelijksfeest in de Grieks-Cypriotische mythologie. Een goede naam voor deze ontspannen autorondreis, waarin relaxen op het strand een gelukkig huwelijk aangaat met cultuur snuiven. Een letterlijk hoogtepunt onderweg is de prachtige natuur van het Troödosgebergte.

Dag 1: Larnaca - Agia Napa, 55 km
Vlucht Amsterdam - Larnaca. U wordt opgewacht op het vliegveld en begeleid naar uw huurauto. U rijdt door Larnaca over de kustweg naar het beroemde strandoord Agia Napa.
So Nice Boutique Suites, pagina 43

Dag 2 en 3: Agia Napa
Agia Napa en het nabijgelegen Protaras staan bekend om hun witte zandstranden, die keer op keer worden verkozen tot Europa's mooiste. Wat te denken bijvoorbeeld van het Fig Tree Bay-strand in Protaras? Het is populair bij gezinnen, mede vanwege de vele watersportmogelijkheden. Voor de cultureel geïnteresseerden is er het zestiende-eeuwse Byzantijnse klooster in Agia Napa en voor de liefhebbers van spectaculaire natuur het wandelpad naar Kaap Gkreko met zijn bizarre rotspartijen. 's Avonds is het heerlijk toeven in het gezellige Agia Napa, waar een ruime keus is aan voortreffelijke restaurantjes, terrassen en bars.
So Nice Boutique Suites, pagina 43

Dag 4: Agia Napa - Pafos, 180 km
Vandaag steekt u het hele eiland in de lengte over, naar het westen. Diverse tussenstops zijn mogelijk. Zo kunt u in Larnaca de Agios Lazaroskerk bezoeken, bij Choirokoitia prehistorisch werelderfgoed bekijken of een wandeling maken in de omgeving van Tochni. Limassol kunt u beter overslaan, daar komt u later nog, maar de middeleeuwse burcht Kolossi, het Romeinse Kourion en het heiligdom van Apollo Ylates zijn zeker goede opties, net als de geboorteplaats van Aphrodite.
Hotel Almyra, pagina 20

Dag 5 en 6: Pafos
Pafos is eigenlijk een groot openluchtmuseum van de Grieks-Romeinse geschiedenis van de oude hoofdstad van Cyprus. Trek tenminste een volle dag uit voor al dit werelderfgoed, waartoe ook de Koningstombes en de herinneringen aan de Aphroditecultus behoren. Een aanrader voor de andere dag is een uitstapje naar de prachtige natuur op het schiereiland Akamas, al dan niet in combinatie met het strand van Coral Bay. Voor de betere restaurants en het avondvertier hoeft u in Pafos niet ver te zoeken.
Hotel Almyra, pagina 20

Dag 7: Pafos - Germasogeia, 80 km (door Troödos)
De route van vandaag zult u waarschijnlijk de mooiste vinden van deze autorondreis. Vertrek op tijd om zoveel mogelijk te kunnen genieten van de slingerweggetjes door het spectaculaire Troödosgebergte. Onderweg kunt het Kykkosklooster bezoeken en nog tien andere Byzantijnse kloosters en kerken die op de Werelderfgoedlijst staan. Plan ook zeker ten minste een uur in voor een natuurwandeling, bijvoorbeeld rond de top van de Olympus (1951 m). Via Limassol rijdt u naar het naastgelegen strandoord Germasogeia. 's Avonds kunt u aan de boulevard van Germasogeia smullen van al het lekkers en nagenieten van de dag.
Londa Beach Hotel, pagina 61

Dag 7 en 8: Germasogeia
Germasogeia ligt tegen Limassol aan, dus u hoeft niet ver te rijden om deze belangrijke havenstad te verkennen. Als u dat op dag 4 niet al heeft gedaan, kunt u vandaag naar Kolossi, Kourion en de tempel van Apollo Ylatis. Ook de opgravingen van Amathous liggen vlakbij.
Londa Beach Hotel, pagina 61

Dag 9: Germasogeia - Larnaca, 70 km
In een klein uur rijdt u naar de luchthaven van Larnaca. U levert de auto in op het vliegveld. Vlucht Larnaca - Amsterdam.

Voorwaarden

Inbegrepen in de prijs Retourvlucht Amsterdam - Larnaca of Pafos Accommodaties met ontbijt Autohuur Niet inbegrepen in de prijs Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen Reserveringskosten: € 25,- Bijdrage aan ...

Lees meer >>