Troödos en voetheuvels in 8 dagen vanuit Pafos

Pygmalion wilde graag een vrouw, maar vond geen enkele mooi genoeg. Toen maakte deze prins dus zelf maar een beeld van een bloedmooie vrouw en raakte verliefd. Elke dag bracht hij een offer aan Aphrodite in de hoop dat zijn Galatea uiteindelijk toch niet van steen zou blijken te zijn… Deze autorondreis met Pygmalions naam combineert landelijk Cyprus met het Troödosgebergte.

Dag 1: Pafos - regio Tochni, 99 km
Vlucht Amsterdam - Pafos. U wordt opgewacht op het vliegveld en begeleid naar uw huurauto. In iets meer dan een uur rijdt u naar Tochni, dat als het centrum van Cyprus Villages fungeert. Daar ontvangt u het adres en de sleutel van uw appartement in Tochni, Kalavasos of Choirokoitia.
Cyprus Villages, pagina 56

Dag 2 en 3: Regio Tochni
Dompel u deze dagen onder in de agrarische tradities van de regio en ga bijvoorbeeld olijven en citrusvruchten plukken, of wijn en halloumi maken, de traditioneel-Cypriotische geitenkaas. In de prachtige omgeving kunt u ook wandel- en fietstochten maken.
Cyprus Villages, pagina 56

Dag 4: Regio Tochni - Kalopanagiotis, 114 km
Er zijn twee routes van Tochni naar het dorpje Kalopanagiotis in het Troödosgebergte te rijden. Wij bevelen de omweg via Nicosia aan, zodat u de intrigerende hoofdstad kunt bezoeken. Als u halverwege de middag doorrijdt, heeft u tijd genoeg voor een ontspannen rit over de bergweggetjes en voor tussenstops om van de vergezichten te genieten.
Hotel Casale Panayiotis, pagina 33

Dag 5 en 6: Kalopanagiotis
Het pittoreske bergdorp Kalopanagiotis is een fijne uitvalbasis voor ontdekkingstochten per auto, te voet en op de mountainbike. Behalve de unieke natuur van de Troödos kunt u het beroemde Kykkosklooster bewonderen en enkele van de tien beschilderde interieurs van de Byzantijnse kloosters en kerken die op de Werelderfgoedlijst staan.
Hotel Casale Panayiotis, pagina 33

Dag 7: Kalopanagiotis - Pafos, 94 km
Via het chique bergdorp Platres daalt u vandaag af naar de kust. Maak zeker een tussenstop bij Petra tou Romiou, volgens de overlevering de geboorteplaats van de godin van de liefde en vruchtbaarheid, Aphrodite. Pafos is een groot openluchtmuseum van de oudheid, waarbij vooral de Romeinse invloeden merkbaar zijn, met onder meer schitterend geconserveerde mozaïekvloeren. 's Avonds kunt u kiezen uit een overvloed aan gezellige restaurants, met voortreffelijke menu's.
Hotel Almyra, pagina 20

Dag 8: Pafos - Luchthaven, 13km
In een klein half uurtje rijdt u naar de luchthaven van Pafos, waar u de huurauto inlevert. Vlucht Pafos - Amsterdam.

 

Strand en landelijk Cyprus in 8 dagen vanuit Pafos

Galatea is de naam van het standbeeld dat prins Pygmalion maakte. En ja hoor, zij kwam inderdaad tot leven, trouwde met de prins en ze regeerden samen nog lang en gelukkig over Cyprus. De autorondreis met Galatea's naam brengt u in romantische sferen in landelijk Kalavasos en aan de stranden van historisch Pafos.

Dag 1: Pafos - Kalavasos, 93km
Vlucht Amsterdam - Pafos. U wordt opgewacht op het vliegveld en begeleid naar uw huurauto. Over de snelweg langs Limassol rijdt u in ongeveer een uur naar het plattelandsdorpje Kalavasos. Hier staat het mooie negentiende-eeuwse herenhuis waarin u drie 3 nachten verblijft.
The Library Hotel, pagina 58

Dag 2 en 3: Kalavasos
U kunt heerlijk tot rust komen in de uitgebreide spa van The Library Hotel. In de omgeving zijn diverse bezienswaardigheden, zoals het Archeologisch Museum en het Museum van de Volkskunst. Dichtbij ligt ook het heerlijke Governor's Beach.
The Library Hotel, pagina 58

Dag 4: Kalavasos - Pafos, 93km
Vandaag rijdt u terug naar Pafos. Afhankelijk van uw voorkeur kunt u ditmaal de oude kustweg nemen. Voor de lunch is het historische centrum van Limassol een prima optie, vooral als u van verse vis houdt. Voorbij Limassol heeft u de mogelijkheid om de middeleeuwse burcht Kolossi, het Romeinse Kourion, de tempel van Apollo Ylatis, de geboorteplaats van Aphrodite en de restanten van de aan haar gewijde tempel te bezoeken voordat u Pafos bereikt.
Hotel Elysium, pagina 19

Dag 5 - 7: Pafos
De tweede helft van uw reis verblijft u in het luxueuze Hotel Elysium aan het strand, het ideale oord voor de combinatie van ontspannende wellness en culturele uitstapjes. Pafos hoort daar natuurlijk bij, want dat is een waar openluchtmuseum van de Grieks-Romeinse geschiedenis. Diverse vindplaatsen in en om de oude hoofdstad staan op de Werelderfgoedlijst, waaronder de Koningstombes. Ook een uitstapje naar de ruige natuur van het schiereiland Akamas ten noorden van Pafos is een aanrader.
Hotel Elysium, pagina 19

Dag 8: Pafos - Luchthaven, 13 km
In niet meer dan een halfuur rijdt u naar de luchthaven van Pafos, waar u uw auto inlevert. Vlucht Pafos - Amsterdam.

Voorwaarden

Inbegrepen in de prijs Retourvlucht Amsterdam - Larnaca of Pafos Accommodaties met ontbijt Autohuur Niet inbegrepen in de prijs Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen Reserveringskosten: € 25,- Bijdrage aan ...

Lees meer >>