Polis

Stad van het Gouden Land
Polis (voluit Polis Chrysochous) Πόλις Χρυσοχούς, de Stad van het Gouden Land, doet zijn naam eer aan. Het hoofdstadje van de dunbevolkte noordwesthoek ligt tussen uitgestrekte sinaasappelboomgaarden op de plek waar in de zevende eeuw voor onze jaartelling de Griekse stadsstaat Marion werd gesticht. Een paar eeuwen later veroverden de Egyptenaren de stad en noemden haar Arsinoë. De opgravingen zijn bij lange na niet voltooid, maar veel vondsten zijn al te zien in het archeologisch museum.
Polis ligt op een halfuur rijden van Pafos en drie kwartier van het vliegveld. Behalve voor Akamas is het ook een goede uitvalsbasis voor wandelingen, fiets- en paardentochten in de wildernis van Tylleria Τηλλυρία, oostelijk van Polis. Diverse prachtige stranden liggen op loopafstand aan de Chrysochousbaai Κόλπος Χρυσοχούς.

Verse vis
Latsi Λάτσι is de pittoreske havenplaatsje bij Polis, in heel Cyprus befaamd vanwege de verse visgerechten. Ooit was de kleine haven nog van betekenis voor de commerciële scheepvaart, maar de oude pakhuizen zijn omgebouwd tot onder andere restaurants. Latsi is een liefelijk, authentiek kuststadje, waar het toerisme nauwelijks impact heeft gehad.

Groenste dorp
Miliou Μηλιού is met zo'n 60 inwoners een van de kleinste dorpen van Cyprus. Dankzij de aanwezigheid van een natuurlijk bron is het ook een van de groenste dorpen. Amandelbomen, wijngaarden en citrusvruchtbomen groeien en bloeien hier uitbundig. Natuurliefhebbers zijn helemaal weg van Miliou.

Lekker eten van het land
Argaka Αργάκα is een schitterend agrarisch dorp 6 kilometer ten noordoosten van Polis, tegen de heuvels gebouwd, met uitzicht op de Chrysochousbaai Κόλπος Χρυσοχούς. Het dorp telt diverse cafeetjes en taverna's die Cypriotische gerechten serveren, met producten die in de omgeving worden geteeld.

De tijd staat stil in Pomos
Pomos Πωμός Pomos is een gezellig vissershaventje aan het eind van de weg langs de Chrysochousbaai Κόλπος Χρυσοχούς. In deze uithoek is het toerisme amper ontwikkeld, waardoor het soms lijkt alsof je in de jaren vijftig bent beland.

Hotel Anassa

LIGGING: Direct aan zee en op een van de mooiste en rustigste plekjes van Cyprus ligt het uiterst luxueuze vijfsterrenresort ...

Lees meer >>